Зеленський - дипломатам: важливо, щоб оголошені пакети оперативно відчувалися на фронті

Зеленський - дипломатам: важливо, щоб оголошені пакети оперативно відчувалися на фронті

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 18:11  •  37389 перегляди

Read in English

Президент Зеленський наголосив на важливості швидкої доставки оголошеної військової допомоги на фронт. Він закликав дипломатів активніше працювати над інвестиціями у виробництво зброї та відбудову України.

Важливо, щоб українські дипломати зберігали достатню увагу вчасній логістиці, щоб оголошені пакети підтримки для України достатньо оперативно відчувалися на фронті. Зараз логістика загальмована, і це стосується, зокрема, домовленостей із провідними партнерами, починаючи від США. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України "Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога", передає УНН.

"Я дякую кожному й кожній у команді нашої держави, хто працює з партнерами над програмами довгострокової підтримки України. Це стосується і збройної підтримки – регулярного формування та надходження оборонних пакетів, а також підтримки фінансової, політичної, підтримки наших спільних виробництв, зокрема оборонно-промислового комплексу України. Усі ви знаєте, що ми здатні виробляти значно більше дронів, ніж маємо можливості профінансувати сьогодні наше вітчизняне виробництво", - сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що Україна постійно нарощує виробництво української артилерії.

"Працюємо над виробництвом снарядів. І все це те, про що ви маєте говорити з партнерами – маєте домовлятися про інвестування. І це дуже важливе завдання. Зараз триватимуть бюджетні процеси в країнах вашої роботи, і серед іншого ваше завдання – переконувати партнерів у необхідності подальших інвестицій у нашу спільну безпеку. І важливо, щоб ви зберігали достатню увагу вчасній логістиці – щоб оголошені пакети підтримки для України достатньо оперативно відчувалися саме на фронті та при формуванні резервів нашої армії. Зараз, на жаль, логістика загальмована, це факт, і це стосується, зокрема, домовленостей із провідними нашими партнерами, починаючи від Сполучених Штатів", - сказав Зеленський.

Британія показувала лідерство у підтримці України, але темпи сповільнились - Зеленський17 серпня 2024, 16:55 • 88189 переглядiв

Окрім цього, Зеленський зазначив, що Україна має комплекс двосторонніх безпекових угод з партнерами, і кожна з них має бути повністю реалізована, зокрема щодо річних фінансових зобов’язань.

"Розраховую, що система МЗС України буде в усьому цьому ефективним виконавцем державної політики. Ще одне ваше завдання – залучати і уряди, і міжнародні організації, і регіональних лідерів із країн вашої роботи, і компанії до відбудови в Україні. Це один із ключових критеріїв визначення ефективності кожного посла. Україні потрібні конкретні проєкти від кожної країни вашої роботи", - заявив Зеленський.