Зеленський доручив знайти рішення для забезпечення укриттями освітніх закладів у неприфронтових регіонах

Зеленський доручив знайти рішення для забезпечення укриттями освітніх закладів у неприфронтових регіонах

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 16:49  •  17970 перегляди

Read in English

Президент України зустрівся з освітянами Кіровоградщини. Обговорили створення укриттів у школах, потребу в автобусах та реалізацію реформи шкільного харчування.

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Кіровоградщину зустрівся з учасниками другого етапу обласної освітянської конференції "Серпнева-2024". На зустрічі обговорили створення безпекової інфраструктури для закладів освіти, потребу в шкільних автобусах, реалізацію реформи шкільного харчування. Також Президент доручив міністру освіти і науки Оксену Лісовому знайти рішення для забезпечення укриттями освітніх закладів у регіонах, які не належать до прифронтових та прикордонних, передає УНН.

Деталі

Як зазначається в повідомленні, Зеленський наголосив, що державна та місцева влада приділяють багато уваги організації навчання в режимі офлайн, а також одним із найнагальніших питань є створення безпекової інфраструктури для закладів освіти.

Володимир Зеленський доручив, зокрема, міністру освіти і науки Оксену Лісовому знайти рішення для забезпечення укриттями освітніх закладів у регіонах, які не належать до прифронтових та прикордонних. Також потрібно розв’язати питання з потребою у шкільних автобусах, зокрема компенсувати той ресурс, який передали для фронту. Ще одним актуальним питанням є збільшення кількості кухарів для реалізації реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська

- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

У Кропивницькому відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України. Обговорили державні програми в енергетиці, підготовку закладів освіти до офлайн-режиму та співпрацю з ЄС.