Зеленський зробив заяву про контрнаступ ЗСУ: буде так само, як восени

Зеленський зробив заяву про контрнаступ ЗСУ: буде так само, як восени

Київ  •  УНН

22 червня 2023, 11:45  •  1191048 перегляди

КИЇВ. 22 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, просування українських військ на фронті буде відбуватися так само стрімко як і під час осіннього контрнаступу ЗСУ. Про це він сказав в інтерв'ю BBC, повідомляє УНН.

Цитата

"Восени у нас були відповідні контрнаступальні дії і здавалось, що це уповільнений процес. Але в якийсь момент всі побачили, як ми стрімко почали просуватись вперед. Так само буде і тут.

Ми мотивовані. російським військовим погрожує їхнє керівництво. Вони знають, що якщо вони будуть відступати, їх просто будуть вбивати ", - сказав президент.

Деталі

За словами Зеленського, українське військове керівництво держави оцінює контрнаступ позитивно, хоч і ЗСУ зіштовхнулися з труднощами. Зокрема, через те, що росія замінувала майже двісті тисяч квадратних кілометрів українських земель. Тому і контрнаступальні дії відбуваються непросто, зазначив президент.

"Кроки хотілося б робити більшими, вони трішки менші, але ви знаєте: той, хто бореться - поборе, і той, хто стукає у двері, тому відкриють. Тому в будь-якому випадку, ми впевнені в успіху контрнаступальних дій", - додав Зеленський.

Президент заявив, що не впевнений у можливості окупантів протистояти українській армії. Проте, на його думку, росіяни можуть вчиняти катастрофи великих масштабів, як підрив Каховської ГЕС.

"Хтось каже, що вони таким чином хотіли запобігти нашому контрнаступу. Ну, я вам скажу чесно, не вірте такій інформації. росія це робить щоденно. Вона щоденно підриває нашу інфраструктуру, б'є ракетами тощо. Такими діями вони не зупинять нас, а навпаки розлютять людей", - наголосив президент.

Доповнення 

Сили оборони України продовжують наступ на Мелітопольському, Бердянському та Лиманському напрямках, повідомили у четвер у Генеральному штабі ЗСУ.