Збирала гроші на ЗСУ: у Києві правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо псевдоволонтерки

Збирала гроші на ЗСУ: у Києві правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо псевдоволонтерки

Київ  •  УНН

13 вересня 2024, 13:27  •  9075 перегляди

Read in English

29-річна жінка збирала кошти нібито для ЗСУ від імені благодійного фонду, але витратила їх на власні потреби. Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею шахрайство.

У Києві правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо 29-річної жінки, яка збирали гроші нібито на потреби ЗСУ. Про це йдеться в заяві Нацполіції, передає УНН.

Деталі

До поліції надійшла заява про злочин від представника благодійного фонду. За його словами, 29-річна жінка, яка вже не є волонтеркою зазначеної організації, продовжувала збирати кошти від імені фонду, на нібито потреби медичного батальйону та військових.

Однак, зі слів заявника, усі отримані гроші вона так і не передала за призначенням, а витратила на власні потреби.

На Дніпропетровщині викрили псевдоволонтерку, яка привласнила понад мільйон гривень донатів на ЗСУ27 березня 2024, 10:50 • 25603 перегляди

 Вказана інформація наразі перевіряється в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України – шахрайство. Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Дарницького управління поліції

 - резюмували в Нацполіції.

Нагадаємо

Влітку правоохоронці викрили директорку благодійного фонду, яка під привидом закупівлі дронів для ЗСУ привласнила 10,5 мільйонів гривень.