Єдиний простір, де вирішать всі проблеми захисників: на Київщині відкрили два ветеранські хаби

Єдиний простір, де вирішать всі проблеми захисників: на Київщині відкрили два ветеранські хаби

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 17:21  •  10734 перегляди

Read in English

На Київщині відкрили два ветеранські хаби для вирішення всіх проблем захисників. Ветерани та їхні родини зможуть отримати юридичну, психологічну допомогу, сприяння в освіті, реабілітації та інші послуги.

У Броварах та Борисполі на Київщині відкрили два ветеранські хаби. Це єдині простори для вирішення всіх проблем ветеранів, передає УНН із посиланням на Київську ОВА.

"Нещодавно від одного з наших ветеранів, який втратив на фронті ногу, почув історію, як йому довелося пройти "сім кіл пекла", щоб добитися протезування. Так бути не може. І так не буде. Люди, які ризикують всим заради кожного з нас, мають право на оперативну допомогу та вирішення будь-яких питань. Це позиція Президента України, завдання для всіх регіонів та громад. І це пріоритет для мене", – написав на своїй сторінці у Facebook начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Концепція проста – хаб має бути простором, куди ветеран та його родина можуть прийти та точно отримати необхідну допомогу за принципом "єдиного вікна".

Наші захисники та члени їхніх родин зможуть отримати:

  • юридичні консультації 
  • психологічну допомогу
  • сприяння у зарахуванні дітей до навчальних закладів 
  • допомогу у оздоровленні та реабілітації
  • інформаційний супровід з подальшим запровадженням посади фахівця з супроводу ветерана
  • можливість навчатися та здобути нову професію
  • реалізацію власних підприємницьких проєктів 

"Перелік будемо постійно розширювати, зважаючи на конкретні запити від ветеранів. Згодом облаштуємо тут спортзали та зони відпочинку", – зазначив Руслан Кравченко. 

Начальник КОВА поспілкувався із нашими захисниками. 

"Вражений, що попри все, вони не втрачають оптимізму. Розвиваються, рухаються вперед та діляться своїм досвідом. Перед громадами та працівниками хабів поставив чітке завдання: це не повинен бути черговий ЦНАП чи управління соцзахисту. Має бути справжній єдиний простір для вирішення всіх проблем наших захисників", – додав він. 

Руслан Кравченко додав, що прагне, аби такі хаби були в більшості міст Київщини. Вже незабаром будуть відкриті хаби в Ірпені та Білій Церкві.