Є ким пишатися: Кравченко вручив нагороди юним геніям Київщини, які стали переможцями конкурсів та олімпіад

Є ким пишатися: Кравченко вручив нагороди юним геніям Київщини, які стали переможцями конкурсів та олімпіад

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 16:22  •  11329 перегляди

Read in English

Руслан Кравченко вручив нагороди 57 учням-переможцям міжнародних та всеукраїнських конкурсів МАН. Серед винаходів - технологія керування БПЛА, біонічні протези та нейротренажер.

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко вручив нагороди 57 учням-переможцям міжнародних та наймасштабніших всеукраїнських конкурсів в системі Малої академії наук України, передає УНН.

"Діти Київщини не просто мріють про краще майбутнє – вони активно його створюють! Від простих ідей до складних технологій – наші юнаки та дівчата знаходять рішення, які змінюють світ на краще. Їхні творчість і кмітливість вражають! Сьогодні познайомився з 57 юнаками та дівчатами – учнями навчальних закладів області. Разом вони здобули 64 перемоги в міжнародних та наймасштабніших всеукраїнських конкурсах в системі Малої академії наук України", – написав на своїй сторінці у Facebook Кравченко.

Він наголосив, що пишається кожним неймовірно, бо наші діти навіть в умовах війни здатні вигадувати неймовірне.

Кравченко розповів про винаходи деяких учнів.

Наприклад, учень Сквирського ліцею Вадим Добровольський розробив інформаційну технологію керування висотою польоту БПЛА після впливу РЕБ противника на основі технології ІOT. А Андрій Гайдук з Білоцерківського ліцею-гімназії є автором проєкту з дослідження використання ЕMG датчиків (електроміографії) для керування біонічними протезами або штучними кінцівками, а також розробив модель для наближеного оцінювання положення пальців та збирання біологічних сигналів. Учениця Бориспільського ліцею Ірина Кориневська розробила нейротренажер, який дозволяє розвивати міжпівкульну взаємодію та дворучну координацію. Вихованка ж Броварського ліцею Дарʼя Черка вперше за історію конкурсу як представник України стала володарем Гран-прі в категорії "Музика" Міжнародного конкурсу екологічних проектів "GENIUS Olympiad Global".

"Звичайно, хочеться розповісти про всіх 57 юних геніїв! Бо нам всім є ким пишатися!", – додав Кравченко.

Він вручив юнакам та дівчатам дипломи стипендіатів КОДА, медалі, дипломи Міністерства освіти і науки України, подяки та актуальні сучасні гаджети.

Начальник Київської ОВА подякував геніям за перемоги, "бо це Перемога всієї України".