Ворог завдав удару по Козачій Лопані на Харківщині ракетами виробництва КНДР

Ворог завдав удару по Козачій Лопані на Харківщині ракетами виробництва КНДР

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 12:47  •  17076 перегляди

Read in English

Дві ракети КНДР вразили село Козача Лопань у Харківській області. Експерти підтвердили використання росією північнокорейських балістичних ракет типу "KN-23" проти України з липня 2024 року.

Вчорашній удар по селу Козача Лопань у Харківській області був нанесений двома ракетами північнокорейського виробництва. Про це з посиланням на військових в ефірі "Суспільного" повідомив голова Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко, пише УНН.

За словами чиновника, інтервал між ударами становив 20 хвилин.

"Зі слів військових, було запущено дві ракети корейського виробництва. Зайшла одна ракета, яка вдарила в адміністрацію, що призвело до обвалу. І люди були живі: з тими, які залишилися під завалами, спілкувалися місцеві жителі. Але через 20 хвилин рф повторно завдала удару в те саме місце - обвалився сходовий марш, стеля, і, на жаль, люди там затихли", - зазначив Задоренко.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту Олександр Рувін розповів про особливості ракет виробництва КНДР, якими ворог б’є по Україні.

"Експертами Інституту наразі проводиться експертиза частин та уламків ракет, які були використані російською федерацією проти України з початку липня 2024 року. Частина об’єктів, переданих на дослідження, наразі ідентифіковані як фрагменти балістичних ракет типу "KN-23" виробництва Північної Кореї. Про це свідчить специфіка зовнішньої конструкції частин та уламків, нетипова конструкторська будова та інженерія. Простими словами, частини та уламки виготовлені за спеціальними технологіями чи проектуванням, що відрізняються від усіх тих, які досліджувалися експертами раніше. Ідеться про нетипові ознаки зварювання металів, маркування та низку інших ознак", - розповів Олександр Рувін.