Відшкодування збитків завданих знищенням Каховської ГЕС: Укргідроенерго оголосило тендер на юрпослуги на понад 365 млн грн

Відшкодування збитків завданих знищенням Каховської ГЕС: Укргідроенерго оголосило тендер на юрпослуги на понад 365 млн грн

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 13:08  •  42661 перегляди

Read in English

Укргідроенерго оголосило закупівлю юридичних послуг для міжнародного арбітражу щодо Каховської ГЕС. Очікувана вартість - 365 млн грн, термін надання послуг - до кінця 2031 року.

Укргідроенерго оголосило закупівлю послуг щодо забезпечення юридичного представництва в міжнародному арбітражі з питань відшкодування втрат, спричинених знищенням Каховської гідроелектростанції, яку підірвали російські окупаційні війська в червні минулого року. Очікувана вартість закупівлі - 365 436 605 гривень без ПДВ, передає УНН.

Деталі

Після підриву греблі Каховської ГЕС, що вважається найбільшою техногенною катастрофою з часів Другої світової війни, Укргідроенерго ініціювало арбітражний розгляд проти російської федерації.

У березні 2024 року було направлено офіційне повідомлення уряду та іншим офіційним особам росії про вирішення спору відповідно до Угоди між урядами України та росії про взаємний захист інвестицій.

Відновлення ДніпроГЕС займе щонайменше 3 роки - "Укргідроенерго"16 липня 2024, 10:02 • 36283 перегляди

Як вбачається з практики вирішення аналогічних спорів, розгляд цієї справи триватиме багато років і саме тому, компанія очікує отримати надійного та професійного партнера, з яким впевнено буде проходити цей важкий, але дуже важливий процес, який, в тому числі, є необхідним для притягнення до відповідальності осіб, винних у цій катастрофі. 

"Укргідроенерго запрошує провідні національні та міжнародні юридичні компанії взяти участь у тендері. Перевага надається фірмам з досвідом успішного представництва в інвестиційних і міжнародних комерційних арбітражах. Пропонуємо всім зацікавленим юридичним компаніям ознайомитися з умовами тендеру та подати свої пропозиції. Якщо виникнуть додаткові запитання, їх можна надіслати через систему Prozorro не пізніше ніж за 10 днів до завершення терміну подачі заявок", - йдеться у повідомленні.

Підрив Каховської ГЕС: Укргідроенерго готує позов проти рф на 2,5 млрд євро8 червня 2024, 17:13 • 57580 переглядiв

Додамо

Як зазначено у тендерній документації, йдеться про низку послуг від надання експертної оцінки до юридичного супроводу. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг - 31 грудня 2031 року.