Верховна Рада на найближчому засіданні розгляне питання заборони УПЦ МП - Корнієнко

Верховна Рада на найближчому засіданні розгляне питання заборони УПЦ МП - Корнієнко

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 12:39  •  8020 перегляди

Read in English

Верховна Рада планує розглянути законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов'язаних з країною-агресором. Також розглянуть питання соціального захисту військових та позбавлення держнагород за пропаганду РФ.

Верховна Рада, яка збереться найближчими днями, розгляне у другому читанні законопроєкт про заборону релігійних організацій, які пов'язані з країною-агресором. Про це заявив перший заступник голови ВР Олександр Корнієнко під час брифінгу, передає УНН.

"Дійсно, найближчими днями буде засідання. Ми не розголошуємо час і місце його відповідно до постанови, яку ми самі прийняли (...). Дійсно, в порядку денному одним з перших стоїть законопроєкт про регулювання діяльності релігійних організацій, це пов’язано з національною безпекою. Фактично це законопроєкт, який в народі називається "про заборону московської церкви чи зв’язків з москвою для церков". Президент, до речі, по цьому законопроєкту висловлювався, і ми чули його підтримку, підтримку голови Офісу вчора. Позавчора була також комунікація – Українська рада церков підтримала, і наші всі святі отці висловилися, всіх конфесій – і Греко-католицької церкви, і, звичайно, Православної церкви України. Я думаю, що цей законопроєкт важливо таки прийняти. Бачимо, які дискусії в суспільстві викликає це питання", - сказав Корнієнко.

Також він зазначив, що на найближчому засіданні планують розглянути законопроєкти щодо соціального захисту військових, які беруть участь в операціях на території рф, позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду рф, чи вчинення інших протиправних дій проти України та надання громадянства іноземцям, які служать в ЗСУ.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський закликав Верховну Раду зібратися невідкладно у найближчий час для розгляду оборонного законодавчого пакета. Як стало відомо УНН з власних джерел, парламент збереться 20 серпня.