$42.180.00
49.230.00
Графіки відключень електроенергії

Вчені розповіли про продукт харчування, який на генному рівні знищує рак

Київ • УНН

 • 47980 перегляди

КИЇВ. 29 березня. УНН. Популярний в індійській кулінарії довгий гострий перець – піппалі – здатний на генному рівні знищити рак. Таких висновків дійшли індійські вчені, повідомляє УНН із посиланням на Zee News.

Вчені розповіли про продукт харчування, який на генному рівні знищує рак

За даними науковців, у піппалі міститься пайперлонгумін — речовина, здатна побороти рак простати, грудей, легенів, кишечника, а також лімфоми, лейкемію та пухлини мозку.

“В організмі пайперлонгумін пригнічує діяльність гена GSTP1. Саме цей ген пов’язаний із виділенням ензиму, який знаходять у пухлинах”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, охолоджена кава не викликає рак.

Також, за інформацією вчених, середземноморська дієта знижує ризик раку молочної залози.

Водночас, за словами лікаря — променевого терапевта МЦ “Клініка Спіженко” Олега Ярмака, у питаннях онкологічних захворювань найважливіше — це профілактика і раннє виявлення хвороби.