В зоні операції ЗСУ на території рф встановлено 150 росіян, з прикордоння Сумщини вже евакуйовано понад 60% населення

В зоні операції ЗСУ на території рф встановлено 150 росіян, з прикордоння Сумщини вже евакуйовано понад 60% населення

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 12:40  •  17702 перегляди

Read in English

У зоні операції ЗСУ на території рф залишилося близько 150 росіян. З прикордоння Сумської області евакуйовано понад 60% населення через посилені обстріли та авіаудари.

У зоні проведення операції ЗСУ на території російської федерації залишилося близько 150 громадян рф, переважно це люди літнього віку. Там Україна вже розгорнула хаби, куди завозиться гумдопомога. На тлі посилених обстрілів на Сумщині не припиняється евакуація з прикордонних громад - наразі виїхало понад 60% населення. Про це УНН повідомляє із посиланням на міністр внутрішніх справ України Ігоря Клименко та начальника Сумської ОВА Володимира Артюха. 

На території, де проводиться оборонна операція ЗСУ... залишились громадяни росії. Це, як правило, люди 60+ , літні люди. На даний момент ми вже встановили 150 таких осіб в деяких населених пунктах

- заявив Клименко.

За його словами, основне завдання зараз – провести гуманітарну місію, щоб люди там отримали найнеобхідніше – продукти харчування, питну воду та ліки першої необхідності.

Наразі розроблено відповідний алгоритм гуманітарного реагування. Коли Збройні Сили заходять в населені пункти, вони, перш за все, з’ясовують, скільки осіб там знаходиться, що це за люди, і які потреби в них існують. Вже розгорнуто хаби, куди владою завозиться допомога відповідно до сформованого запиту від військових. Вона передається нашим силам оборони для подальшої роздачі

- вказав міністр. 

Начальник Сумської ОВА зауважив, що на ділянці кордону, де Збройні Сили відкинули ворога вглиб росії і бої було відтягнуто від території Сумщини, застосування систем РСЗВ, артилерії, мінометів значно зменшилося. Проте тепер ворог компенсує неможливість застосування цих видів зброї авіаційними ударами, зокрема, КАБами. Решта лінії зіткнення – громади Шосткинського, Конотопського, Охтирського районів – також залишається під інтенсивними обстрілами.

За його словами, лише із 6 серпня загинуло 4 жителів області, 16 – зазнали поранень. При цьому 90% втрат маємо саме внаслідок застосування авіабомб.

Тому на Сумщині не припиняється евакуація з прикордонних громад. Наразі кількість людей, які прийняли рішення виїздити з небезпечної зони, значно зросла. З прикордоння вже евакуйовано понад 60% населення.

Завдяки тому, що евакуацію на Сумщині почали проводити заздалегідь, нам вдалося зберегти життя понад 20 тисячам людей, які вчасно виїхали з прикордонних громад. Перш за все, евакуюємо людей в глиб нашої області, також допомогу надають і інші регіони України. Крім того, разом із міжнародними організаціями та донорами також працюємо над побудовою модульного житла для переселенців у нас в області

– повідомив Володимир Артюх.

Центр протидії дезінформації викрив нові фейки рф про події в курській області16 серпня 2024, 08:40 • 29819 переглядiв