В Україні створить кадровий резерв із працівників сфери культури для роботи на деокупованих територіях

В Україні створить кадровий резерв із працівників сфери культури для роботи на деокупованих територіях

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 12:32  •  8827 перегляди

Read in English

Кабмін затвердив порядок формування резерву працівників культури та інформаційної сфери для роботи на деокупованих територіях. Це сприятиме відновленню галузі та забезпеченню кадрами установ на звільнених територіях.

Працівники сфери культури та інформаційної сфери зможуть долучатися до кадрового резерву для роботи на ДОТ. Відповідну постанову "Про затвердження порядку створення резерву працівників сфери культури та інформаційної сфери для роботи на деокупованих територіях України" схвалив уряд на засіданнні 20 серпня, повідомляє Мінреінтеграції, передає УНН.

Як розповіли в Мінреінтеграції, документ визначає:

  • порядок формування кадрового резерву, обробки персональних даних осіб, які виявили бажання бути включеними до резерву;
  • порядок забезпечення установ, організацій, підприємств сфери культури та інформаційної сфери, які відновили роботу на деокупованих територіях кваліфікованими кадрами.

Повідомляється, що резерв буде формуватися в електронному вигляді шляхом внесення інформації про претендентів до інформаційно-комунікаційної системи "Резерв працівників сфери культури та інформаційної сфери для роботи на деокупованих територіях України".

Створення резерву сприятиме: 

- відновленню сфери культури та інформаційної сфери на ДОТ;

- оперативному забезпеченню кадрами установ, організацій, підприємств цієї сфери, які відновлюють свою роботу на ДОТ;

- працевлаштуванню працівників, які через воєнні дії втратили роботу;

- поверненню ВПО на деокуповані території та забезпеченню їх робочими місцями.

Нагадаємо 

У жовтні 2023 року Кабінет міністрів України затвердив порядок формування кадрового резерву освітян для роботи на деокупованих територіях.