В АПК укріплюється тенденція до індустріалізації
Київ • УНН
КИЇВ. 18 лютого. УНН. За даними FAO, у 2020 році в Україні прогнозується виробництво 2353,5 тис. т м’яса (у забійній вазі), що на 1,8% або 42,2 тис. т більше ніж 2019 році. Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу, передає УНН.
Там зауважили, що традиційним рушієм галузі залишається птахівництво (виробництво курятини та яєць).
“Позитивним моментом є посилення тенденції до індустріалізації”, — зазначили в УКАБ.
Згідно прогнозу, сільськогосподарськими підприємствами вироблятиметься 71% від загального об’єму м’яса, що сприятиме подальшим якісним змінам та збільшить перспективи виходу на зовнішні ринки.
Нагадаємо, Україна потрапила в ТОП-5 світових експортерів курятини. Нині національні виробники курятини та яєць експерементують з відмовою використання антибіотиків під час виробництва. Добровільно це погодилися зробити:
- ЗАТ “Миронівська птахофабрика” Групи МХП (ТМ “Наша Ряба”);
- ТОВ “Вінницька птахофабрика” Групи МХП (ТМ “Наша Ряба”);
- ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”);
- ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).
Результати очікуються в березні-квітні.