Унікальний навчальний рік у Гарварді: все більше студентів вивчають українську мову

Унікальний навчальний рік у Гарварді: все більше студентів вивчають українську мову

Київ  •  УНН

17 липня 2024, 14:54  •  10925 перегляди

Read in English

У 2023-2024 навчальному році в Гарвардському університеті на курси української мови записалося рекордна кількість студентів - 15 осіб, що є найвищим показником порівняно з попередніми роками.

Навчальний 2023-2024 рік відзначився для Гарвардського університету рекордною кількістю студентів, які обрали вивчення української мови. Про це розповіла викладачка української мови кафедри слов'янських мов і літератур Гарвардського університету Наталія Шпильова-Саїд в інтерв’ю Голос Америки, пише УНН.

Деталі

З 2023 року українська мова стала окремою навчальною програмою в загальному каталозі освітніх програм Гарвардського університету. Крім того, в університеті цього року вперше діє літній інтенсивний курс із вивчення українcької мови базового рівня.

В цей навчальний рік її вирішили вивчати 15 студентів з різних рівнів, що, за словами президентки наукового товариства імені Шевченка у США Галини Гринь, є "небаченим показником". Наприклад, у 2018 році курси української в Гарварді відвідували 5-6 студентів.

15 студентів, які вивчають українську мову - такого в Гарварді ще ніколи не було

- сказала Галина Гринь.

Попри те, що цікавість до вивчення української мови зросла, вивчення російської в американських вищих навчальних закладах досі залишається на значно вищому рівні, розповіла виданню викладачка української мови кафедри слов'янських мов і літератур Гарвардського університету Наталія Шпильова-Саїд.

Нагадаємо

Кількість учнів, які навчаються недержавною мовою в Україні, зменшилася з 455 000 до початку повномасштабного вторгнення до лише 4 000 з початку вторгнення, що означає більш ніж 100-кратне збільшення кількості учнів, які перейшли на навчання українською мовою за рік.

"Біжу за мову": до Дня Незалежності проведуть забіг5 липня 2024, 12:41 • 12068 переглядiв