Україна та Чорногорія розпочали консультації щодо підготовки безпекової угоди - ОП

Україна та Чорногорія розпочали консультації щодо підготовки безпекової угоди - ОП

Київ  •  УНН

30 серпня 2024, 15:57  •  13834 перегляди

Read in English

Відбулися консультації щодо двосторонньої безпекової угоди між Україною та Чорногорією. Документ сприятиме зміцненню безпеки в Європі та поглибленню співпраці між країнами на шляху до членства в НАТО та ЄС.

Україна та Чорногорія провели зустріч щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Документ сприятиме зміцненню безпеки у Європі та поглибленню співпраці між двома країнами, передає УНН із посиланням на Офіс Президента.

Деталі

Згідно з розпорядженням Президента України, українську делегацію очолює керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак. Сьогоднішні консультації провів заступник очільника Офісу Президента Ігор Жовква.

"Осінь - час для результатів": Зеленський анонсував нові безпекові угоди для України 31 липня 2024, 17:36 • 39229 переглядiв

"Ми цінуємо непохитну позицію Чорногорії та незмінну підтримку України з початку російського вторгнення. Ми поділяємо спільні цінності та розраховуємо на допомогу з боку Чорногорії на шляху України до членства в НАТО. Україна та Чорногорія також прагнуть членства в ЄС і, безперечно, уже роблять внесок у безпеку та процвітання Європи", – зазначив Ігор Жовква.

Додамо

Двосторонні безпекові угоди Україна укладає на виконання Спільної декларації G7, ухваленої торік 12 липня у Вільнюсі. З країнами, які її підтримали, наша держава підписала вже 25 угод.