Україна прагне досягти 50% самозабезпеченості у виробництві ядерного палива до 2026 року

Україна прагне досягти 50% самозабезпеченості у виробництві ядерного палива до 2026 року

Київ  •  УНН

25 листопада 2023, 11:53  •  52411 перегляди

Read in English

До 2026 року Україна має намір покрити 50% своїх потреб у ядерному паливі за рахунок власного виробництва, відмовившись від російських технологій. Цей процес включає збільшення виробництва за технологією Westinghouse.

У 2026 році Україна планує вийти на забезпечення ядерним паливом завдяки власному виробництву на 50% від загальної потреби. Про це йдеться у повідомленні НАЕК "Енергоатом", пише УНН.

Прогрес та подальший розвиток вітчизняного виробництва, як очікується, закріпить остаточний відхід від технологій з рф.  Зокрема, Україна продовжує ліцензування, яке має завершитися вже цього року, аби наростити промислове виробництва хвостовиків тепловидільних збірок ядерних реакторів атомних електростанцій, які підприємство Енергоатома реалізує за технологією компанії Westinghouse. У 2024 році аналогічний процес передбачений і для головок для паливних касет.

Цитата

"Ми рухаємося у тому темпі, на який і розраховували від самого початку. Наступне завдання – будівництво нової лінії збірки. За нашими планами, вже з 2026 року завдяки власному виробництву Україна забезпечуватиме себе ядерним паливом на 50%, а іншу половину отримуватиме від партнерів з Westinghouse", – зазначив Петро Котін під час візиту на підприємство на якому виготовляються елементи для палива, яке потім використовується в енергоблоках ВВЕР-440 радянської розробки.