Україна повернула з Росії чотирьох громадян — Лубінець

Україна повернула з Росії чотирьох громадян — Лубінець

Київ  •  УНН

22 грудня 2023, 20:20  •  32038 перегляди

Read in English

Україна повернула чотирьох громадян з Росії та сприяла возз'єднанню російських сімей, що підтвердив Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. Також відбувся обмін гуманітарної допомоги на військовополонених.

Завдяки гуманітарним домовленостям Україна повернула з Росії чотирьох своїх громадян. Водночас Україна посприяла тому, щоб до РФ виїхали російські громадяни для возз'єднання родини. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що представники уповноваженого Лубінця передали українським війсковополоненим в РФ гуманітарні пакунки та листи. 

Згідно зі спільними домовленостями з російською стороною сьогодні, 22 грудня 2023 року, проведено зустріч моїх Представників та Уповноваженої з прав людини РФ Т.Москалькової з метою передачі гуманітарних пакунків та листів для військовополонених обох країн

йдеться у повідомленні.

Передача посилок та листів для наших Захисників та Захисниць була проведена за участі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які здійснили централізовану закупівлю теплих речей, взуття та речей особистої гігієни.

Image

Наголошується, що важливими залишаються принципи гуманності, взаємної довіри та впевненості сімей у тому, що їхні рідні зможуть отримати звістки з дому.

Україна постійно працює для належного забезпечення наших співвітчизників, які перебувають у полоні, та вживає всіх можливих заходів для їхнього повернення додому!

підсумував уповноважений.

Нагадаємо

Уперше рф та Україна провели гуманітарний обмін передачами та листами від родичів для військовополонених. 

Лубінець попросив допомоги у Червоного Хреста у поверненні українських дітей вивезених до рф та білорусії5 грудня 2023, 20:25 • 31138 переглядiв