Україна активно готується до опалювального сезону: що буде з ціною на газ

Україна активно готується до опалювального сезону: що буде з ціною на газ

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 20:21  •  9510 перегляди

Read in English

"Нафтогаз" гарантує стабільну ціну на газ для населення до кінця квітня 2025 року - 7,96 грн за кубометр. Компанія нарощує видобуток та заповнює сховища для забезпечення опалювального сезону.

Україна активно готується до опалювального сезону, збільшуючи видобуток газу та його запаси. Ціна на газ для українців не зміниться щонайменше до кінця квітня наступного року. Про це заявив очільник групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних рад під головуванням президента України. Про це повідомляє пресслужба Групи Нафтогаз, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що всі побутові споживачі до кінця наступного опалювального сезону платитимуть 7,96 гривень за кубометр блакитного палива.

Національна компанія "Нафтогаз" діє виключно в національних інтересах, тому ціни підвищуватися протягом наступного опалювального сезону не будуть, вони стабільні. Маю заспокоїти всіх українців, мільйони наших домогосподарств, наших споживачів - все буде в цьому відношенні абсолютно чітко, стабільно. Ціни залишаються без змін,

- заявив очільник групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

Нині "Нафтогаз" нарощує видобуток, заповнює сховище та тісно співпрацює з місцевою владою для вчасного початку опалювального сезону та покращення стану розрахунків. Наразі природний газ залишається гарантованим, найбільш прогнозованим і стабільним джерелом енергії для всіх категорій споживачів, включно із виробниками тепла та електроенергії.

У "Нафтогаз" зауважили, що наступний опалювальний сезон стане вже другим поспіль, який Україна планує пройти на власному газі.

Нагадаємо

Підприємства Групи Нафтогаз видобули 8,6 млрд куб. м товарного газу за сім місяців 2024 року. Це на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року, завдяки новим свердловинам та технологіям.