У ВР зареєстрували законопроєкт про включення до окремих родів сил ЗСУ – Сил безпілотних систем

У ВР зареєстрували законопроєкт про включення до окремих родів сил ЗСУ – Сил безпілотних систем

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 15:33  •  15295 перегляди

Read in English

Законопроєкт передбачає включення Сил безпілотних систем до окремих родів сил ЗСУ. Уряд виділив 24 млрд грн на закупівлю безпілотників, а Зеленський увів у дію рішення РНБО про створення цих сил.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає включення до окремих родів сил Збройних Сил України – Сил безпілотних систем. Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram, пише УНН.

Мельничук повідомив, що урядом  зареєстровано у Верховній Раді: проект Закону "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про Збройні Сили України" (реєстр. № 11507).

"Законопроєкт спрямований на забезпечення нарощення спроможностей Збройних Сил України щодо використання безпілотних і роботизованих повітряних, морських та наземних систем, забезпечення їх готовності до застосування", - написав Мельничук.

За його словами, законопроєктом передбачено внесення зміни до частини першої статті 3 ЗУ "Про Збройні Сили України" шляхом включення до окремих родів сил Збройних Сил України – Сил безпілотних систем.

Доповнення

Уряд схвалив законопроєкт про створення Сил безпілотних систем у структурі ЗСУ, також виділено 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для війська.

У червні 2024 року Зеленський увів у дію рішення РНБО про створення Сил безпілотних систем у структурі ЗСУ.