У Вовчанську на Харківщині ворог проводить підготовку до штурмових дій

У Вовчанську на Харківщині ворог проводить підготовку до штурмових дій

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 08:25  •  15064 перегляди

Read in English

російські окупанти продовжують атакувати позиції українських військових на Харківському напрямку. За добу відбулося 5 бойових зіткнень, ворог втратив 76 осіб та 81 одиницю техніки. Сили оборони України контролюють ситуацію.

У Вовчанську на Харківському напрямку армія рф проводить підготовку до штурмових дій. Також, ворог підвищив активність повітряної розвідки в районі Глибокого. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОТУ "Харків".

У Вовчанську ворог посилив повітряну розвідку, проводить підготовку до штурмових дій. Застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А по району багатоповерхової забудови

- йдеться у повідомленні ОТУ "Харків". 

Також, противник підвищив активність повітряної розвідки в районі Глибокого. Там ворог здійснює міжпозиційні переміщення особового складу штурмових загонів 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії, проводить евакуацію втрат.

В районі населеного пункту Липці, як повідомляється, противник метою поповнення втрат ворог заводить на позиції штурмові групи зі складу 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу. Проводить заходи логістичного забезпечення. 

Поблизу Стариці російські окупанти провели внутрішню ротацію особового складу на передових позиціях.  Також, як повідомляється, неподалік Бугруватки та Огірцевого противник здійснював переміщення особового складу на передові позиції, поповнив боєкомплект та запаси продовольства.

Від початку цієї доби триває 4 бойових зіткнення у районі Вовчанська та Липців.

Сили оборони України адекватно реагують на дії та продовжують нищити живу силу, озброєння і військову техніку російських окупантів.

Втрати окупантів (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 76 осіб, з яких одного окупанта взято в полон.  Ворог втратив знищеними та пошкодженими 81 одиницю озброєння та військової техніки, зокрема: 1 танк, 10 артилерійських систем, 8 автомобілів, 5 одиниць спеціальної техніки, 57 БпЛА.

Також знищено 51 укриття для особового складу противника та 1 пункт управління БпЛА.

На Покровському напрямку захисники відбили 63 атаки: Генштаб про ситуацію на фронті 20 серпня 2024, 05:36 • 14616 переглядiв