У першій половині серпня 26 тисяч українців захворіли на COVID-19 - Кузін

У першій половині серпня 26 тисяч українців захворіли на COVID-19 - Кузін

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 13:12  •  8492 перегляди

Read in English

У серпні в Україні зафіксовано понад 26 тисяч випадків COVID-19 через поширення нового підвиду "Omicron" - "FLiRT". Цей штам швидко передається, але не викликає підвищеного рівня госпіталізацій.

У серпні кількість випадків COVID-19 в Україні значно зросла, перевищивши 26 тисяч, що пов'язано з поширенням нового підвиду "Omicron" — "FLiRT". Хоча він не викликає підвищеного рівня госпіталізацій, вірус швидко передається. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

В червні ми зареєстрували 2300 українців, які захворіли на COVID-19, в липні ми вже зареєстрували 11 500 хворих, а за першу половину серпня ми бачимо вже понад 26 тисяч. Кількість пацієнтів, які перебувають у лікарнях залишається невеликою — до 2,5 тисяч. Переважно близько 80% — це пацієнти старше 60 років, які не отримали вакцинацію взагалі, або впродовж останніх 12 місяців

- каже Кузін.

Зростання кількості хворих пов'язане з новим підвидом "Omicron" — "FLiRT". За словами Кузіна, перебіг хвороби схожий на інші варіанти "Omicron". Люди, які пройшли повний курс вакцинації, зазвичай переносять захворювання легко, але для тих, хто старше 60 років або має супутні неінфекційні захворювання, можливий важкий перебіг.

FLiRT — не характеризується підвищеним рівнем госпіталізації, або надзвичайно складним перебігом, але разом з тим він набагато швидше передається і через це має хвилеподібну захворюваність

- каже Кузін.

Нагадаємо 

На Сумщині зафіксували нову хвилю захворюваності на COVID-19. Окрім того, у регіоні виявили новий штам коронавірусу - FLiRT.