У Мирнограді поліція шукатиме батьків, які ховають дітей від евакуації - військова адміністрація

У Мирнограді поліція шукатиме батьків, які ховають дітей від евакуації - військова адміністрація

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 07:58  •  17697 перегляди

Read in English

У Мирнограді поліція шукатиме батьків, які ховають дітей від евакуації. Влада закликає евакуюватися, попереджаючи про погіршення ситуації та можливе життя під обстрілами без води і світла.

У Мирнограді Донецької області поліція буде розшукувати батьків, які приховують від евакуації своїх дітей. Про це сказав виконувач обов’язків начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк в ефірі "Радіо Свобода" у вівторок, пише УНН.

Є в нас випадки, коли батьки ховають дітей. Сьогодні в нас нарада з поліцією буде – як ми будемо працювати з такими людьми, як ми будемо розшукувати таких батьків, які ховають дітей і кажуть недостовірну інформацію, що діти давно виїхали. Будемо подомовий обхід (робити – ред.). Ми це й робимо, але будемо посилювати ці дії, особливо в тих районах міста, які зазнають щоденних ударів

– сказав Третяк.

Лінія фронту, як вказано, нині розташована менш ніж за п’ять кілометрів від Мирнограда. За даними місцевої влади, у місті залишається приблизно 16 тисяч людей.

"Сподіваюся, що до кінця тижня вже буде менше десяти тисяч. Але я не можу казати про це впевнено. Ми ж не можемо силоміць вивозити людей", – вказав керівник МВА.

Третяк закликав людей евакуюватися якомога швидше, бо далі ситуація буде лише погіршуватися. На запитання, що буде з людьми, яких не встигнуть вивезти або які залишаться в місті, Третяк відповів: "Життя під постійними обстрілами. Можливо, без води і без світла. Тому я звертаюсь до мешканців Мирнограда і Мирноградської громади: не чекайте. Краще не буде".

Доповнення

Напередодні Третяк повідомив що, згідно з рішенням Ради оборони Донецької області, він ухвалив рішення про евакуацію установ і підприємств міста, а також про закриття магазинів і ринків.

Відзавтра лікарня у Мирнограді на Донеччині перестане приймати хворих на тлі посилених обстрілів рф 19 серпня 2024, 13:54 • 21095 переглядiв