У Києві виявили незаконно збудований храм на території військової частини

У Києві виявили незаконно збудований храм на території військової частини

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 18:28  •  58139 перегляди

Read in English

На території військової частини в Києві виявлено незаконну реєстрацію храму у приватну власність. Об'єкт належав організації, пов'язаній з УПЦ МП, що могло призвести до витоку інформації про військові переміщення.

Під час проведення внутрішнього аудиту на території військової частини в місті Києві було виявлено факт незаконної реєстрації права приватної власності на храм. Про це заявили у Міноборони України, передає УНН.

Деталі

Як з'ясували згодом, власником незаконно зареєстрованого об'єкта виступила релігійна організація, пов'язана з православною церквою Московського патріархату.

Ці незаконні дії могли призвести до витоку інформації щодо переміщення військових підрозділів та техніки та створювали можливість доступу до території військової частини сторонніх цивільних осіб

- визнали у Міноборони України.

Наразі міністерство оборони у взаємодії з Міністерством юстиції України усунуло порушення законності у сфері державної реєстрації.

У відомстві додають, що храм вже ередано Службі військового капеланства Збройних сил України, де він буде використовуватися для задоволення духовних та релігійних потреб військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Україна позбавить церкву московського впливу і спецслужб рф - Єрмак 18 серпня 2024, 14:40 • 81772 перегляди