У курській області росіяни звели понтонну переправу замість знищених мостів, але вона зникла: показали кадри із супутника

У курській області росіяни звели понтонну переправу замість знищених мостів, але вона зникла: показали кадри із супутника

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 08:30  •  16297 перегляди

Read in English

Супутникові знімки зафіксували зникнення понтонної переправи через річку Сейм у курській області. Поблизу місця, де була переправа, помічено дим, ймовірно від вибуху.

У курській області на супутникових знімках зафіксували, що російські війська збудували понтонну переправу через річку Сейм на схід від села званне, але потім вона зникла, а поряд із місцем, де вона була зафіксували дим, ймовірно, від вибуху, повідомила російська служба "Радіо Свобода" 19 серпня, пише УНН.

Деталі

Видання повідомило спочатку про те, що у курській області російські війська збудували понтонну переправу через річку Сейм на схід від села глушкове, а згодом - про другу понтонну переправу, побудовану російськими військами, на схід від села званне, і що останню можна побачити на супутниковому знімку 17 серпня.

"Нові супутникові знімки, зроблені сьогодні, 19 серпня, показують, що раніше збудована російськими військовими понтонна переправа між селами званне та глушково в курській області росії зникла – а за 500 метрів від неї піднімається дим. Раніше спалах поблизу переправи помітили супутники системи NASA FIRMS, що фіксують пожежі на земній поверхні", - вказало видання.

"Ще один понтонний міст, збудований на схід від села глушково, на знімку за 19 серпня, як і раніше, є", - зазначили видання.

Армія рф, як вказано, почала налагоджувати понтонні переправи через річку Сейм після ударів по стаціонарних мостах у цьому районі. Вони, як зауважує видання, можуть бути призначені для того, щоб надати російським військовим шляхи відходу.

Поповнення обмінного фонду, звіт ISW та мінуснуті мости: ситуація у курській області рф19 серпня 2024, 08:38 • 21712 переглядiв