У Броварах два об'єкти критичної інфраструктури обладнають сонячними електростанціями

У Броварах два об'єкти критичної інфраструктури обладнають сонячними електростанціями

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 07:05  •  10293 перегляди

Read in English

У Броварах два об'єкти критичної інфраструктури обладнають сонячними електростанціями.

Дві сонячні електростанції  встановлять на об’єктах критичної інфраструктури одного з комунальних підприємств Броварів у межах виконання енергосервісних договорів. Про це повідомив мер міста Ігор Сапожко в коментарі УНН.

Деталі

"Ми продовжуємо працювати над тим, щоб максимально забезпечити енергетичну незалежність об’єктів критичної інфраструктури. Щоб жителі міста були з водою, теплом, щоб в будинках працювали усі інженерні мережі. Для цього на водоочисних спорудах КП "Броваритепловодоенергія" встановлять сонячні станції потужністю 150 кВт. Вартість реалізації проекту становить більше ніж 12,5 мільйона гривень. Паралельно наносну станцію І-го підйому цього ж комунального підприємства обладнають сонячною станцією потужністю до 200 кВт на 15 мільйонів гривень. На даний час завершується розробка проектної документації, розпочата процедура закупівлі обладнання.

Повністю потребу в електроенергії ці станції не перекриють, але під час відключень світла ці об’єкти зможуть працювати в нормальному режимі", - розповів Ігор Сапожко.

Міський голова зазначив, що залучення приватних інвестицій для енергомодернізації підприємств критичної інфраструктури є важливим в умовах ускладнених бюджетних капіталовкладень в умовах війни.

Додатково

Міський голова Броварів Ігор Сапожко раніше повідомив, що у місті планують облаштувати когенераційні установки на п'яти об'єктах критичної інфраструктури, які генеруватимуть теплову й електричну енергію для міських котелень. Роботи відбуватимуться в межах підписаного меморандуму про співпрацю між Броварською міською радою, Київською обласною військовою адміністрацією та двома компаніями.

Нагадаємо

У Броварській багатопрофільній клінічній лікарні наприкінці липня запрацювала сонячна електростанція. Це стало можливим завдяки реалізації проєкту "Сонячні лікарні" від Благодійного фонду "RePower Ukraine" та підтримці міжнародних донорів.