Телефонна розмова з Байденом: Зеленський подякував за "непохитну американську підтримку"

Телефонна розмова з Байденом: Зеленський подякував за "непохитну американську підтримку"

Київ  •  УНН

23 серпня 2024, 19:47  •  28742 перегляди

Read in English

Президенти України та США провели телефонну розмову. Обговорили новий пакет санкцій проти рф, оборонну допомогу США та подальшу співпрацю між країнами. Президент України подякував за привітання і постійну підтримку з боку Сполучених Штатів.

Провів телефонну розмову з Президентом США Джозефом Байденом. Про це повідомляє Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Деталі

Під час даної розмови Президент України подякував за привітання і постійну підтримку з боку Сполучених Штатів.

Глава держави також висловив вдячність США за ухвалення нового пакету санкцій проти російських енергетичних і металургійних секторів, фінансової сфери та військово-промислового комплексу. Зеленський підкреслив, що тиск санкціями на країну-агресора повинен тільки зростати.

Крім того, він відзначив новий пакет оборонної допомоги від США, включно з додатковими системами протиповітряної оборони, необхідними для захисту українських міст, громад і критичної інфраструктури.

У ході розмови сторони також домовилися продовжувати тісну координацію своїх подальших дій і співпрацю між двома країнами.

Байден поговорив із Зеленським перед Днем Незалежності і пообіцяв новий пакет допомоги23 серпня 2024, 19:04 • 35422 перегляди