Тайфун "Бебінка" паралізував Шанхай: найсильніший шторм за понад 70 років

Тайфун "Бебінка" паралізував Шанхай: найсильніший шторм за понад 70 років

Київ  •  УНН

16 вересня 2024, 07:59  •  13020 перегляди

Read in English

Тайфун "Бебінка" обрушився на Шанхай, спричинивши масову евакуацію та порушення транспортного сполучення. Це найпотужніший тропічний циклон, що вразив місто за понад 70 років, зі швидкістю вітру 151 км/год.

Зазвичай жвавий фінансовий центр Шанхаю був паралізований у понеділок, на тлі того, як жителі сховалися вдома, щоб перечекати найгірше під час тайфуну "Бебінка", пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Шторм категорії 1, що обрушився на Шанхай у понеділок вранці, є найпотужнішим тропічним циклоном, що безпосередньо обрушився на місто за більш ніж сім десятиліть.

Зі швидкістю вітру 151 км/год поблизу свого центру, "Бебінка" обрушився на місто з населенням близько 25 мільйонів людей близько 7:30 ранку за місцевим часом. Як повідомляють державні ЗМІ, це був найсильніший шторм, що обрушився на Шанхай з часів тайфуну "Глорія" 1949 року.

На місто обрушився дощ, а сильний вітер повалив понад 10 000 дерев по всьому Шанхаю, тоді як понад 400 000 людей було евакуйовано з будинків, що знаходяться під загрозою на шляху "Бебінки".

Було задіяно понад 56 000 рятувальників, і до полудня в результаті шторму, за повідомленнями державних ЗМІ, було зареєстровано лише одного травмованого.

Понад 1400 рейсів із двох аеропортів міста та понад 570 пасажирських поїздів було скасовано з вечора неділі, що порушило плани багатьох людей, які вирушають у подорож у зв'язку зі святом середини осені, триденним державним святом у Китаї.

Парки та підприємства були закриті, оскільки чотири райони Шанхаю підвищили рівень погодних попереджень до максимально можливого, були збої з деякими поїздами метро, а автомагістралі та надземні дороги також були закриті для руху або мали особливі обмеження швидкості.

Курорти в Шанхаї, включаючи Shanghai Disney Resort, парк розваг Цзіньцзян та Шанхайський парк диких тварин, були тимчасово закриті, а багато поромів зупинено.

До початку понеділка центр шторму перемістився з Шанхаю до сусідньої провінції Цзянсу, хоча очікувалося, що дощі продовжаться у фінансовій столиці Китаю до кінця дня.

Доповнення

Шанхай рідко зазнає прямих ударів сильних тайфунів, які зазвичай обрушуються на сушу далі на півдні Китаю. "Ягі", руйнівний шторм 4 категорії, пройшов над південною провінцією Хайнань минулого тижня.