Суд рф заарештував майно німецької компанії Linde

Суд рф заарештував майно німецької компанії Linde

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 01:17  •  24189 перегляди

Read in English

Арбітражний суд санкт-петербурга наклав арешт на майно дочірньої компанії німецької Linde за позовом "русхімальянсу". Позивач вимагає стягнути заборгованість у розмірі понад 746 млн євро та 30,71 млрд рублів.

Арбітражний суд санкт-петербурга та ленінградської області за позовом "русхімальянсу" наклав арешт на майно, кошти, цінні папери та права вимоги дочірньої компанії німецької Linde - Linde Russia UK Limited. Про це повідомляє Радіо Свобода, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що у березні "русхімальянс" подав позов до Linde, вимагаючи стягнути заборгованість у розмірі понад 746 мільйонів євро та 30,71 мільярда рублів.

"русхімальянс" у своєму позові обґрунтував необхідність вживання забезпечувальних заходів тим, що виконання майбутнього рішення суду за рахунок майна групи компаній Linde у "недружніх країнах" неможливе через ср росії.

Влітку 2021 року "русхімальянс" підписав з Linde і контракт на проектування та будівництво заводу з переробки та зрідження природного газу в усть-лузі. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Linde оголосила, що компанія "припинила розвиток нових проектів у росії".

Пізніше Linde повідомила замовника про зупинення робіт у зв'язку із санкціями Євросоюзу, які заборонили постачання до рф товарів подвійного призначення.

Довідково

Linde - глобальна хімічна компанія, заснована Німеччини. Це найбільша у світі компанія з операцій з промисловими газами. Її клієнти - нафтопереробні компанії, сталеливарна, аерокосмічна та харчова індустрія та багато інших галузей промисловості, яким Linde постачає кисень, водень, гелій, аргон та ацетилен. Компанія також виробляє гази для використання в медицині та займається інженерією та будівництвом промислових об'єктів.

Заморожені активи російського Центробанку: ЗМІ стали відомі подальші кроки ЄС13 серпня 2024, 19:12 • 102220 переглядiв