Смерть чоловіка в Закарпатському ТЦК: Лубінець відреагував

Смерть чоловіка в Закарпатському ТЦК: Лубінець відреагував

Київ  •  УНН

5 вересня 2024, 16:03  •  13493 перегляди

Read in English

Дмитро Лубінець закликав до негайного розслідування смерті чоловіка після затримання працівниками ТЦК на Закарпатті. Омбудсмен направив запит Генпрокурору та вимагатиме покарання винних, незалежно від посад.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на затримання працівниками Закарпатського ТЦК та СП чоловіка та його побиття, що призвело до його смерті, закликавши до негайного, всебічного і неупередженого розслідування, передає УНН.

Деталі

На Закарпатті зросла кількість звернень щодо неправомірних дій представників ТЦК та СП. Так, до мого Представника в Закарпатській області звернулася громадянка України, яка в своєму зверненні повідомила про незаконне, на її думку, затримання працівниками ТЦК та СП її батька та побиття, що призвело до його смерті. Цей випадок потребує негайного, всебічного і неупередженого розслідування. Нині відомості про кримінальне правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) внесені до ЄРДР

- повідомив Лубінець. 

Також він скерував запит до Генерального прокурора для з'ясування всіх обставин справи. Окрім того, він заявив, що у разі виявлення порушень, вимагатиме притягнення до відповідальності винних посадових осіб, незалежно від їхніх звань, рангів та посад, які вони обіймають.

Доповнення

27 серпня у Луцьку невідомий чоловік відкрив вогонь по військовослужбовцях, які перебували на посту Територіального центру комплектування та соціальної підтримки на вулиці Теремнівська, повідомили у поліції Волині.

Невідомий стріляв з невстановленої зброї по військовослужбовцях, які відповіли вогнем. Після перестрілки нападник втік. Один із військових отримав поранення і був доставлений до лікарні.