Шмигаль окреслив ключові завдання економічної дипломатії України

Шмигаль окреслив ключові завдання економічної дипломатії України

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 20:00  •  40165 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр України визначив пріоритети економічної дипломатії на найближчий період. Серед них: забезпечення фінансування, залучення техніки для розмінування та медевакуації, а також отримання енергетичного обладнання.

Під час наради керівників закордонних дипломатичних установ України на тему "Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога", прем'єр-міністр України Денис Шмигаль окреслив ключові завдання економічної дипломатії на найближчий період. Про це він написав у своєму Телеграмі, передає УНН

Деталі 

Першочерговою метою є забезпечення фінансового ресурсу для України, який на наступний рік становитиме щонайменше 38 мільярдів доларів. Особливу увагу приділяють конфіскації заморожених російських активів, які можуть стати важливим джерелом фінансування.

Крім того, Шмигаль наголосив на необхідності залучення до України техніки, зокрема розмінувальних машин, роботів та дронів, які допоможуть автоматизувати процеси, а також медичних автомобілів, зокрема медеваків, для евакуації військових із зони бойових дій. Потреба в техніці для рятувальних робіт зараз складає близько 1500 одиниць.

Не менш важливим завданням є забезпечення енергетичного обладнання для відновлення знищених російськими атаками потужностей та побудови нової системи розподіленої генерації електроенергії і тепла. Уже впроваджено державні програми для підтримки бізнесу та громадян, спрощено процедури ввезення енергетичного обладнання та знято бюрократичні бар'єри.

Прем'єр-міністр закликав українських дипломатів зосередитися на виконанні цих завдань, подякувавши їм за їхні зусилля задля перемоги України.

Жнива в Україні завершуються, уже треті під час повномасштабної війни - Шмигаль16 серпня 2024, 10:15 • 29418 переглядiв