Щонайменше 9 людей загинули внаслідок обстрілу сирійськими урядовими військами села, утримуваного повстанцями

Щонайменше 9 людей загинули внаслідок обстрілу сирійськими урядовими військами села, утримуваного повстанцями

Київ  •  УНН

25 листопада 2023, 12:17  •  57842 перегляди

Read in English

Унаслідок обстрілу сирійськими урядовими військами села Каукафін в Ідлібі загинули щонайменше дев'ятеро людей, зокрема шестеро дітей, що є порушенням перемир'я, укладеного 2020 року. "Білі шоломи" підтвердили наявність жертв.

Активісти сирійської опозиції заявляють, що внаслідок обстрілу урядовими військами села на північному заході Сирії загинули щонайменше щонайменше дев'ять осіб, зокрема шестеро дітей, повідомляє УНН із посиланням на Associated Press.

У результаті обстрілу сирійськими урядовими силами села Кавкафін у провінції Ідліб на північному заході країни в суботу під час збору оливок загинули щонайменше дев'ять осіб, зокрема шестеро дітей, повідомили активісти опозиції.

Про обстріл ферми повідомили опозиційна військова спостережна організація, що базується в Британії опозиційна військова спостережна організація "Сирійська обсерваторія з прав людини" і опозиційна військова спостережна організація "Сирійська обсерваторія з прав людини" та опозиційна Сирійська цивільна оборона, також відома як "Білі шоломи". 

У "Білих шоломах" заявили, що надали допомогу одній пораненій жінці та передали тіла загиблих їхнім сім'ям.

Обстріл села Кавкафін у провінції Ідліб - чергове порушення перемир'я, досягнутого в березні 2020 року, яке мало покласти край протистоянню уряду країни і повстанців. Сотні людей було вбито або поранені за останні роки внаслідок порушень перемир'я,

В Ідлібі мешкає понад 4 мільйони людей, багато з яких стали вимушеними переселенцями, яких стали вимушеними переселенцями внаслідок сирійського конфлікту, що вибухнув у березні 2011 року. Війна призвела до переміщення половини довоєнного населення країни, що становило 23 мільйони осіб, і залишила більшу частину Сирії зруйнованою.