Розвідувальні кораблі чорноморського флоту росії більше не виходять в море — Плетенчук

Розвідувальні кораблі чорноморського флоту росії більше не виходять в море — Плетенчук

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 07:24  •  26133 перегляди

Read in English

Речник ВМС спростував інформацію про присутність розвідкорабля "іван хурс" біля Криму. За його словами, розвідувальні кораблі рф наразі не виходять у море після успішної атаки українських сил.

Речник Військово-Морських Сил Дмитро Плетенчук спростував повідомлення про присутність розвідувального корабля "іван хурс" поблизу Криму, наголосивши, що це був мінний тральник. Він зазначив, що російські розвідувальні кораблі наразі не виходять у море. Про це він повідомив в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

Плетенчук спростував інформацію про те, що вчора нібито у берегів Криму, поблизу Севастополя, було помічено розвідувальний корабель "іван хурс". 

Це був мінний тральник. Слід розуміти, що зараз застосовувати подібні одиниці розвідувальних кораблів немає особливого сенсу для росіян

- каже Плетенчук.
Image

За його словами, немає даних про те, що обладнання розвідувального корабля "іван хурс", який був уражений українськими ВМС було відновлено. 

Подібні кораблі рф перебувають на пунктах базування без виходів у море. Свою присутність у Чорному морі росія залишає лише у вигляді підводних човнів. Надводні кораблі уже тривалий час не виходять у море. Станом на зараз в акваторії Чорного моря немає жодних бойових одиниць

- додав Плетенчук.

Нагадаємо 

 24 березня окрім великих десантних кораблів "ямал" та "азов" Сили оборони здійснили успішне ураження розвідувального корабля "іван хурс" та великого десантного корабля "костянтин ольшанський".

ВМС України: Росія не вивела кораблі в Чорне та Азовське моря19 серпня 2024, 04:07 • 114174 перегляди