Розсипалася десь під Суджею: Зеленський про концепцію "червоних ліній" деяких партнерів в оцінках війни

Розсипалася десь під Суджею: Зеленський про концепцію "червоних ліній" деяких партнерів в оцінках війни

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 17:27  •  17443 перегляди

Read in English

Президент України заявив, що успішна операція в Курській області рф змінила ідеологічні оцінки війни. Зеленський наголосив на важливості сміливих рішень та підтримки партнерів для примушення росії до миру.

Маємо надзвичайно важливу ідеологічну зміну, а саме: уся наївна, ілюзорна концепція так званих червоних ліній щодо росії, яка панувала в оцінках війни деяких партнерів, розсипалася цими днями десь під Суджею у рф. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України "Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога", передає УНН.

"Ще кілька місяців тому багато хто у світі, якби почув, що ми плануємо таку операцію, як у Курській області, сказав би, що це нереально і що це перетин нібито найбільш червоної з усіх червоних ліній, які є в росії. Саме тому, власне, ніхто й не чув про таку нашу підготовку. І тепер реальний успіх наших воїнів говорить сам за себе: наші активні захисні дії по той бік кордону та нездатність путіна вберегти свою територію від таких наших захисних дій дуже красномовні", - сказав Зелеенський.

Президент зазначив, що український активний превентивний захист є найбільш ефективною протидією російському терору та забезпеченням реального ускладнення ситуації для держави-агресора.

"А по-друге, ми зараз маємо надзвичайно важливу ідеологічну зміну, а саме: уся наївна, ілюзорна концепція так званих червоних ліній щодо росії, яка панувала в оцінках війни деяких партнерів, розсипалася цими днями десь під Суджею. Коли наші українські захисники життя діють саме так, міцно, хоробро й коли операція справді надійно підготовлена, путіну не залишається нічого. І тепер світ бачить, що це так, що це дійсно спрацьовує – не лише на тимчасово окупованій території нашої держави, а й на території самої росії", - зазначив Зеленський.

Сенатор США: операція України в курській області може змінити хід війни19 серпня 2024, 06:40 • 68382 перегляди

Він наголосив, що світ бачить, що все в цій війні залежить тільки від сміливості – сміливості України та партнерів.

"Від сміливих рішень для України, від сміливості в підтримці України та сміливих кроків – і не лише наших кроків. Важливо, щоб партнери були синхронними з нами в цій рішучості, і тоді в росії не залишиться жодного іншого кроку, окрім справедливого миру. Ми повинні примушувати росію всіма силами й разом з партнерами до миру", - заявив Зеленський.

Зеленський про операцію у курській області: "Триває саме так, як ми і розраховували"17 серпня 2024, 16:32 • 36031 перегляд