росіяни вербують українську молодь на окупованих територіях - Центрі нацспротиву

росіяни вербують українську молодь на окупованих територіях - Центрі нацспротиву

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 12:56  •  18092 перегляди

Read in English

Росія створює "патріотичні" організації для вербування української молоді на окупованих територіях. Центр національного спротиву закликає повідомляти про випадки залучення підлітків до таких проєктів.

Під виглядом навчання патріотизму росіяни продовжують масштабну кампанію з вербування молоді на тимчасово окупованих територіях України.  Про це заявили у Центрі національного спротиву, передає УНН.

Деталі

Зокрема, окупанти створюють мережу різноманітних патріотичних організацій. Так, нещодавно в селищі Веселе Запорізької області відкрито нове відділення так званої "Молодої гвардії". 

У Спротиві пояснюють, що такі структури позиціонують себе як платформи для самореалізації, розвитку лідерських якостей та патріотичного виховання. Молодь залучають до різноманітних пропагандистських акцій та, зрештою, до військової підготовки. Їм обіцяють можливість "змінити світ"

рф розглядає українських дітей в першу чергу як ресурс для своєї армії - Омбудсман16 липня 2024, 11:47 • 26139 переглядiв

Насправді ж молодь стає лише інструментом в руках окупантів, а самі програми спрямовані на набір гарматного м’яса у подальших війнах кремля

- заявили у Центрі нацспротиву. 

Центр національного спротиву закликає повідомляти про кураторів таких проєктів та випадки вербування до участі підлітків в таких таборах. Кожен злочин має не залишитись без покарання.

Нагадаємо

Центр національного спротиву з'ясував, що на окупованій Донеччині планують роздати понад 100 тисяч шкільних щоденників з російською пропагандою. Щоденники розроблені псевдоісториками за фінансування Кремля та містять викривлені історичні факти.