$42.200.13
49.230.04
Графіки відключень електроенергії

Рецепти освіжаючих ягідно‑фруктових напоїв, які подарують відчуття літа

Київ • УНН

 • 7437 перегляди

Дізнайтеся рецепти освіжаючих напоїв з літніх ягід та фруктів, таких як малина, смородина, суниця, чорниця, брусниця та черешні. Приготуйте компоти, крюшон та інші напої, що подарують відчуття літа.

Рецепти освіжаючих ягідно‑фруктових напоїв, які подарують відчуття літа

Середина літа – "найсолодша" пора для приготування напоїв із фруктів та ягід, які дозрівають та є буквально вітамінними бомбами для нашого здоров’я. Тож УНН вирішив підготувати добірку рецептів освіжаючих ягідно‑фруктових напоїв, які подарують відчуття літа.

Деталі

На початку липня у садах уже є стиглі абрикоси, персики, вишні, шовковиця, ранні сорти смородини та малини, подекуди ще можна насолодитися пізніми сортами черешні та суниці – саме з цих продуктів і приготуємо напої.

Компот "Ягідна симфонія"

Інгредієнти:

  • 800 г малини;
    • 800 г червоної смородини;
      • 300 г цукру;
        • 2,8 л води;
          • лід.

            Приготування

            1. Малину й смородину потрібно перебрати й добре промити холодною водою.
              1. Висипаємо ягоди в каструлю, додаємо воду й цукор.
                1. Доводимо напій до кипіння й варимо протягом 7 хвилин.
                  1. Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою й рушником.
                    1. Чекаємо, поки компот настоїться, й проціджуємо.
                      1. Розливаємо в склянки й додаємо кубик льоду.

                        Суничний крюшон

                        Інгредієнти:

                        • 3 склянки суниці;
                          • 150 г цукру;
                            • 1,5 л білого десертного вина;
                              • 1/3 склянки коньяку;
                                • газована вода;
                                  • лід.

                                    Приготування

                                    1. Суницю помити, пересипати цукром і поставити в холодильник.
                                      1. Перед подачею до столу додати охолоджене вино.
                                        1. Склянки на 1/3 заповнити стовченим льодом, 1/3 – крюшоном.
                                          1. Влити по 2-3 год ложки коньяку та трошки газованої води.
                                            1. Подавати до столу із соломинкою.

                                              Компот "Вітамінний бум"

                                              Інгредієнти:

                                              • 350 г чорниці;
                                                • 350 г брусниці;
                                                  • 1 ч. л. цедри лимона;
                                                    • 1 ст. л. лимонного соку;
                                                      • 4 ст. л. цукру;
                                                        • 6 ст. води.

                                                          Приготування

                                                          1. Лимон помиті і промокнути паперовим рушником.
                                                            1. Натерті цедру й вичавити сік.
                                                              1. Викласти ягоди в миску й мити під теплою проточною водою.
                                                                1. Воду вилити в каструлю, додати цукор, лимонний сік і цедру.
                                                                  1. Щойно вода закипить, зняти каструлю з вогню, висипати ягоди й поставити компот варитися ще протягом 5‒7 хвилин після закипання.
                                                                    1. Коли напій буде готовий, залишити його охолоджуватися.
                                                                      1. Подати до столу, прикрасивши долькою лимона й листочком м'яти.

                                                                        Напій із черешень 

                                                                        Інгредієнти:

                                                                        • 500 г черешень;
                                                                          • 100 г цукру;
                                                                            • 100 г вишневого лікеру;
                                                                              • 500 г морозива;
                                                                                • 1,5 л газованої води.

                                                                                  Приготування

                                                                                  1. У великі келихи або високі склянки покласти по кілька черешень без кісточок, побризкати їх лікером.
                                                                                    1. Додати по 1 ч. ложці цукру та 1 ст. ложка морозива.
                                                                                      1. Залити газованою водою.
                                                                                        1. Подавати з ложечкою та соломинкою.

                                                                                          Кава з молоком та вишневим лікером 

                                                                                          Інгредієнти:

                                                                                          • на 1/4 л молока – 50 г шоколаду;
                                                                                            • 1/4 л кави;
                                                                                              • 2 ч. ложки вишневого лікеру;
                                                                                                • 0,5 склянки збитих вершків;
                                                                                                  • 1 ч. ложка какао-порошку.

                                                                                                    Приготування

                                                                                                    1. Натертий на дрібній тертці шоколад розчинити у киплячому молоці.
                                                                                                      1. Додати гарячу каву, лікер, трохи солі.
                                                                                                        1. Потім розлити цю суміш у крихітні філіжанки, додати вершки, а зверху посипати какао-порошком.

                                                                                                          Нагадаємо

                                                                                                          Раніше УНН пропонував п'ять рецептів страв, які допоможуть втамувати голод у спеку, не посилюючи спрагу. Серед них — жива каша з льону, швидке морозиво "Снікерс", сиркове морозиво з полуницею, десерт з чіа та ряжанкою, а також ягідний чизкейк.