Рада призначила "слугу народу" Бакумова головою ТСК щодо фортифікацій та дронів замість Задорожнього

Рада призначила "слугу народу" Бакумова головою ТСК щодо фортифікацій та дронів замість Задорожнього

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 13:35  •  12992 перегляди

Read in English

Верховна Рада відкликала нардепа Миколу Задорожнього з посади голови ТСК з питань фортифікацій та дронів. Новим головою комісії призначено Олександра Бакумова від "Слуги народу".

Верховна Рада ухвалила постанову, якою зняла народного депутата від "Слуги народу" Миколу Задорожнього, підозрюваного у вимаганні хабаря з посади голови ТСК з питань використання коштів державного бюджету на будівництво фортифікацій та закупівлю дронів. Новим головою ТСК призначено Олександра Бакумова. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк, передає УНН.

Деталі

№11422 - заміна голови ТСК по фортифікаціям та дронам з Миколи Задорожнього на Олександра Бакумова (282)

 - повідомив Железняк.

Відповідно до постанови, депутати відкликали депутата від "Слуги народу" Миколу Задорожнього з посади голови ТСК з питань використання коштів державного бюджету України, спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів та засобів радіоелектронної боротьби для військових частин і підрозділів Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

Замість Задорожнього головою ТСК було обрано іншого нардепа від "Слуги народу" Олександра Бакумова.

Нагадаємо

В травні Верховна Рада створила тимчасову спеціальну комісію стосовно облаштування фортифікаційних споруд та закупівлі безпілотних літальних апаратів, головою якої був призначений Микола Задорожний.

В липні НАБУ та САП повідомили народному депутату від фракції "Слуга народу" Миколі Задорожньому про підозру у вимаганні неправомірної вигоди за неперешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури на Сумщині.

Задорожнього пізніше було виключено із партії.

Задорожньому суд обрав запобіжний захід у вигляді застави у три мільйони 28 тисяч гривень.