Прокуратура засекретила прізвища суддів-партнерів розшукуваного Руслана Тарпана

Прокуратура засекретила прізвища суддів-партнерів розшукуваного Руслана Тарпана

Київ  •  УНН

23 жовтня 2022, 14:28  •  286577 перегляди

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Одеська обласна прокуратура, яка здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо ексдепутата Одеської міськради Руслана Тарпана, підозрюваного у розкраданні держкоштів під час будівництва проекту “Глибоководний випуск”, засекретила прізвища суддів, з якими той має "стійкі ділові та партнерські" стосунки. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі на запит журналістів УНН.

Цитата

“З урахуванням положень статті 222 Кримінального процесуального кодексу України інформація стосовно дій осіб, які фігурують за кримінальним провадженням або інших обставин, встановлених під час досудового розслідування є таємницею досудового розслідування, розголошення якої може зашкодити подальшому розслідуванню кримінального провадження”, - повідомили у прокуратурі у відповідь на запитання «хто саме з суддів має партнерські зв’язки з Тарпаном?».

Контекст

За даними прокурорів, попри те, що Руслан Тарпан понад 5 років переховується від правоохоронних органів за кордоном, він може зберігати партнерські зв’язки з окремим суддями і правоохоронцями в Україні. Про це, зокрема, йдеться в одній з ухвал суду.

Також у різних ЗМІ та анонімних політичних телеграм-каналах періодично з'являються повідомлення про нібито спроби Тарпана підкупу окремих суддів, прокурорів, депутатів з метою закриття його кримінальних проваджень чи вирішення інших майнових питань.

Нагадаємо

Руслан Тарпан з 2021-го перебуває у міждержавному розшуку, а в Україні йому обрано запобіжний захід у вигляді заочного арешту. Він може переховуватися в ОАЕ, Болгарії та інших країнах, вважає слідство. А в прокуратурі інформували, що готують документи для початку процедури екстрадиції Тарпана в Україну.