"Політексперту" з телеканалів медведчука повідомили про підозру у держзраді

"Політексперту" з телеканалів медведчука повідомили про підозру у держзраді

Київ  •  УНН

5 квітня 2024, 12:43  •  19445 перегляди

Read in English

Правоохоронці повідомили про підозру у держзраді прокремлівському пропагандисту михайлу шпірі.

Служба безпеки повідомила про підозру у державній зраді прокремлівському пропагандисту михайлу шпірі, який був частим гостем на телеканалах медведчука. Про це УНН повідомляє із посиланням на СБУ. 

Деталі 

Як зазначається, в червні 2023 року "політексперт"  уже отримав заочний вирок за свої дії у вигляді 10 років тюрми з конфіскацією майна.  Втім, за нові задокументовані злочини йому загрожує суворіше покарання.  Зокрема, правоохоронці виявили докази його співпраці з російськими спецслужбами. 

За даними СБУ, на початку повномасштабного вторгнення рф шпір став одним із основних рупорів кремля, який публічно підтримав путіна в агресивній війні проти України.  А після захоплення Херсона зрадника призначили так званим "заступником міністра цифрового розвитку та масових комунікацій" у місцевій окупаційній адміністрації рф. 

Встановлено, що саме він санкціонував підрив рашистами вежі українських операторів мобільного зв’язку та телерадіомовлення, коли вони тікали з правобережжя

- заявили в СБУ.

шпір публічно закликав російський генштаб скоригувати ракетні удари по енергооб’єктах нашої держави, щоб повністю вивести їх з ладу.  За це командування російських військ влітку 2023 року нагородило його медаллю "учасника спеціальної воєнної операції". 

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили шпіру про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України: 

  •  ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); 
  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); 
  • ⁠ст. 436 (пропаганда війни); 
  •  ⁠ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). 

Зазначається, що пропагандист переховується від правосуддя на території рф і тимчасово окупованій Херсонщині. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Видавала у Купʼянську російські паспорти: колишній українській правоохорониці оголошено підозру3 квітня 2024, 14:01 • 21610 переглядiв