Під час гасіння пожежі в Тернополі рятувальники могли отримати тепловий удар - ДСНС

Під час гасіння пожежі в Тернополі рятувальники могли отримати тепловий удар - ДСНС

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 17:59  •  18579 перегляди

Read in English

Пожежа на промисловому об'єкті в Тернополі, спричинена обстрілом РФ, мала найвищий ранг складності. Рятувальники працювали в спеку у важкому спорядженні, ризикуючи отримати теплові удари.

Пожежа в Тернополі, яка була спричинена обстрілом рф промислового об'єкта, мала найвищий ранг складності. Рятувальники під час її гасіння мали підозри на теплові удари, адже у сильну спеку працювали в бойовому одязі, на який зверху ще вдягають тепловідбивний костюм. Про це розповів начальник Головного управління ДСНС України в Тернопільській області Віктор Маслей під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

"23, як я вже казав, одиниці спеціальної та пожежної техніки було залучено і 97 осіб особового складу управління ДСНС в Тернопільській області. Пожежа була досить складна, найвищий ранг був присвоєний ще о третій годині ночі. Були певні складності в працівників ДСНС, але після надання допомоги на місці екстреними медичними службами все добре, люди продовжують нести службу. Ви розумієте, вони працювали в костюмах, в бойовому одязі, на який зверху ще вдягають тепловідбивний костюм, на вулиці 30 градусів, то були певні підозри на теплові удари

 - сказав Маслей.

Нагадаємо

На Тернопільщині зафіксували перевищення вмісту хлору в повітрі до 10 разів унаслідок пожежі на промисловому об'єкті через нічну атаку росіян. Наразі ситуація не змінилася, але сполуки хлору нестійкі, тому вони досить швидко розпадаються за сприятливих умов.