Петиція про зниження мобілізаційного віку до 50 років набрала 25 тисяч голосів: її має розглянути Зеленський

Петиція про зниження мобілізаційного віку до 50 років набрала 25 тисяч голосів: її має розглянути Зеленський

Київ  •  УНН

2 вересня 2024, 12:19  •  24638 перегляди

Read in English

Петиція із закликом зменшити мобілізаційний вік чоловіків з 60 до 50 років набрала понад 25 тисяч підписів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський, згідно з процедурою.

Петиція із закликом зменшити мобілізаційний вік чоловіків з 60 років до 50 років набрала понад 25 тисяч підписів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський. про це пише УНН з посиланням на Офіс президента України. 

Деталі

Автор петиції Андрій Азаров у тексті написав, що зменшити мобілізаційний вік потрібно для "поліпшення економічного стану в країні".

Документ був оприлюднений 5 липня, таким чином менше ніж 2 місяці петиція набрала необхідну для розгляду кількість голосів. 

Згідно з процедурою, тепер її має розглянути Володимир Зеленський. Після цього на сайті з'явиться його відповідь.

Мобілізація в Україні: в ТЦК нагадали, кого можуть взяти до війська навіть до 25 років28 липня 2024, 13:27 • 33176 переглядiв

Image

Довідково

До повномасштабної війни Росії проти України нижня межа призовного віку була 27 років. Проте торік Рада підтримала законопроєкт про зменшення призовного віку до 25, згодом його підписав й президент Володимир Зеленський підписав цей закон. Це дозволило мобілізовувати чоловіків віком 25 і 26 років.

Наразі верхня межа віку, у якому можуть мобілізувати, це 60 років.

Нагадаємо

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки напрацював законопроєкт, який має виправити законодавчу колізію, коли чоловіки у віці від 18 до 25 років могли бути мобілізовані до лав ЗСУ, якщо вони відслужили строкову службу, закінчили військову кафедру, або були визнані обмежено придатними у мирний час.