Операція на Курщині: українські сили контролюють 92 населених пункти

Операція на Курщині: українські сили контролюють 92 населених пункти

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 17:35  •  17595 перегляди

Read in English

Зеленський повідомив про контроль українських сил над 1250 км² території та 92 населеними пунктами в Курській області рф. Операція стала найбільшою інвестицією у звільнення українців з полону та може змінити хід війни.

Українські сили контролюють більш ніж 1250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населених пункти в курській області. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України "Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога", передає УНН.

"Українські воїни продовжують захисну операцію у визначених районах Курської області. На сьогодні наші сили контролюють більш ніж 1250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населених пункти. Триває зміцнення наших позицій, стабілізація визначених районів і поповнення обмінного фонду для України", - повідомив Зеленський.

Він повідомив, що загалом ця операція стала найбільшою українською інвестицією у процес звільнення українців і українок із російського полону.

"Ми вже здобули найбільшу кількість російських полонених за одну операцію, і це вагомий результат, і це одна з наших цілей, і наші дії тривають", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що звичайно поки не можна говорити публічно про те, які саме підрозділи залучені у визначених районах Курської області.

"Але я вдячний кожному підрозділу. Я хочу подякувати від нас усіх нашим героям. Зараз російське прикордоння навпроти нашої Сумщини значною мірою очищене від присутності російської армії. І це також – серед цілей нашої операції, тактичних цілей", - сказав Зеленський.

Доповнення

Сенатор-демократ Марк Келлі заявив у неділю, що рішення України відповісти на триваюче російське вторгнення операцією у курській області рф може змінити хід війни.