ООН: 95% українських військовополонених зазнали тортур у Росії

ООН: 95% українських військовополонених зазнали тортур у Росії

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 03:46  •  22113 перегляди

Read in English

Керівниця Моніторингової Місії ООН повідомила про масові тортури українських військовополонених у Росії. В Україні ж ставлення до полонених РФ відрізняється, місія ООН має повний доступ до них.

Понад 95% українських військовополонених зазнали катувань в Росії. Натомість в Україні ставлення до полонених РФ повністю відрізняється. Про це повідомляє керівниця Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл в ефірі нідерландського телеканалу Nederlandse Omroep Stichting (NOS), передає УНН.

Деталі

"Їх б’ють металевими палицями та палками, жорстко б'ють струмом. Їх роздягають. Це жахливо. Це найгірше, що я бачила за 20 років моєї кар’єри, відвідуючи полонених від імені ООН. Тортури є поширеними та структурними. 95% українських військовополонених зазнали тортур, і це є воєнним злочином", - каже Белл.

За її словами, Моніторингова місія ООН має повний доступ до російських полонених в Україні. Проте в Росії вони позбавлені доступу до спілкування з українськими полоненими.

"Українська влада надає нам безобмежений доступ до таборів та тимчасових в’язниць із військовополоненими", - додала Белл.

Україні вдалося повернути ще 95 захисників. Скільки їх може перебувати в полоні та в яких умовах утримуються полонені – розповіла розслідувачка17 липня 2024, 14:56 • 285759 переглядiв