Окупований Крим цього року відвідало на 30% менше туристів, ніж до початку повномасштабного вторгнення рф - ЗМІ

Окупований Крим цього року відвідало на 30% менше туристів, ніж до початку повномасштабного вторгнення рф - ЗМІ

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 17:39  •  9461 перегляди

Read in English

Окупаційна влада Криму повідомила про 30% зменшення кількості туристів у 2024 році порівняно з роками до повномасштабного вторгнення рф. Обіцяють підтримку готельєрам у районах, де "існують ризики" висадки українських військових.

У 2024 року Крим відвідало на 30% менше туристів, ніж до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Про це заявив російський голова Криму Сергій Аксьонов, передає УНН із посиланням на "Крим.Реалії".

Він також пообіцяв вжити "заходів підтримки готельєрів, на тих напрямках, де через об'єктивні причини сезон не було проведено".

За його словами, до цих напрямів належать ті, де розташовані російські фортифікації та існують ризики висадки українських військових.

Серед "заходів підтримки" Аксьонов перерахував звільнення від сплати оренди за землю та деякі пільги, проте які саме, він не уточнив.

В окупованому Криму практично пересохли одразу дві великі річки20 серпня 2024, 12:40 • 19498 переглядiв

Додамо

Раніше російське видання "Комерсант" писало, що кількість зареєстрованих готельних компаній Криму за останні два роки зменшилась майже на 6,5%. У порівнянні з регіонами росії це найвищий показник за кількістю закритих компаній у готельній сфері.

В українській розвідці повідомляють, що жителі росії у червні скасували щонайменше 30% турів до анексованого Криму. За даними ГУР, насамперед росіян турбує викликана анексією складна ситуація з безпекою.