Новий глава МЗС Британії: ми повинні почати відновлювати зв'язки зі світом

Новий глава МЗС Британії: ми повинні почати відновлювати зв'язки зі світом

Київ  •  УНН

7 липня 2024, 12:07  •  21788 перегляди

Read in English

Новий міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі обіцяє відновити зв'язок країни зі світовим співтовариством, переглянувши політику щодо зміни клімату, зміцнивши зв'язки з Європою та глобальним Півднем і залишивши позаду роки Брекзиту.

Британія має відновити взаємодію зі світовою спільнотою, здійснивши значні зміни у своїй політиці стосовно кліматичних змін, а також у відносинах з Європою та країнами глобального Півдня. Про це заявив новий міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі в інтерв'ю The Guardian, пише УНН.

Світ - це небезпечне розділене місце, і це складний геополітичний момент з величезними викликами для Британії, але я в захваті від проекту, який возз'єднує Британію зі світовим співтовариством

- сказав Ламмі

За його словами, протягом багатьох років Велика Британія була втягнута в "розмову, спрямовану всередину себе", оскільки наслідки референдуму про брекзит і роки важких зусиль з його імплементації поглинали політичну енергію.

Британія повинна почати відновлювати зв'язки зі світом. Давайте залишимо роки брекзиту позаду. Ми не збираємося знову приєднуватися до єдиного ринку і митного союзу, але є багато чого, що ми можемо зробити разом. Я хочу бути абсолютно чітким: європейські країни - наші друзі

- сказав він.

Додамо

Першу офіційну міжнародну поїздку Девід Ламмі здійснив до Німеччини. Вона відбулася 6 липня, наступного дня після того, як Лейбористська партія здобула переконливу перемогу на загальних виборах у Великій Британії у 2024 році.

Нагадаємо

Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з новопризначеним главою МЗС Великої Британії Девідом Ламмі і запросив його відвідати Україну з візитом.

Новий прем'єр Британії та фон дер Ляєн обговорили підтримку України6 липня 2024, 15:57 • 40528 переглядiв