Нідерланди планують надати Україні 51 мобільний комплекс для виявлення дронів

Нідерланди планують надати Україні 51 мобільний комплекс для виявлення дронів

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 19:28  •  13512 перегляди

Read in English

Міноборони Нідерландів купує 51 мобільний комплекс виявлення безпілотників для України. Системи здатні виявляти малі дрони, відрізняючи їх від птахів, та працювати під час руху.

Міністерство оборони Нідерландів купує для України 51 мобільний комплекс для виявлення безпілотників. Контракт був підписаний з компанією Robin Radar Systems в Гаазі. Про це йдеться у повідомленні нідерландського відомства, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що системи здатні виявляти невеликі безпілотники та відрізняти їх, наприклад, від птахів. Унікальною особливістю радарів є те, що вони виконують свою роботу на мобільній платформі. Пізніше цього року Міністерство оборони Нідерландів передасть ці системи Україні.

Радари стежать за навколишнім середовищем на предмет присутності безпілотників, навіть на великій швидкості.

Оскільки система виявлення є мобільною, противнику складніше знайти радар, а отже, складніше його нейтралізувати. Це дає можливість безперервно виявляти, а потім знищувати ворожі безпілотники,

- йдеться у повідомленні.

Раніше оборонне відомство Нідерландів вже купувало радари у компанії Robin Radar. Вони були статичними і зараз розгорнуті в різних місцях. Відгуки користувачів включали запит на можливість продовжувати виявлення під час руху. Подальший розвиток радарної системи призвів до появи цієї нової функції.

Очікується, що Міністерство оборони Нідерландів передасть 51 радар Україні в останньому кварталі 2024 року. Вони надходитимуть туди поетапно.

Нідерланди спільно з Данією передадуть Україні ще 14 танків Leopard 2 до кінця літа25 липня 2024, 09:34 • 44268 переглядiв