Найбільша європейська нафтова компанія Shell Plc, незважаючи на публічну заяву про відмову від російської нафти, продовжує її купувати

Найбільша європейська нафтова компанія Shell Plc, незважаючи на публічну заяву про відмову від російської нафти, продовжує її купувати

Київ  •  УНН

8 квітня 2022, 23:02  •  270953 перегляди

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Найбільша європейська нафтова компанія Shell Plc, незважаючи на публічну заяву про відмову від російської нафти, продовжує її купувати, прикриваючись так званим змішуванням. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Справа в тому, щоб продати бочку, в якій лише 49,99% надходить з росії; в очах Shell, поки інші 50,01 відсотка надходять з іншого місця, нафтовий вантаж технічно не має російського походження.

Цей маневр лежить в основі зростаючого та непрозорого ринку змішаного російського дизельного палива та інших продуктів нафтопереробки, одного з багатьох, які використовують нафтові компанії та торговці сировинними ресурсами, щоб забезпечити надходження російської енергії до Європи, водночас задовольнивши громадську думку, яка вимагає покласти край субсидування військової машини путіна.

Інвестори люблять Fast-Fashion Shein — принаймні зараз. Оскільки Європа перестала застосовувати будь-які обмеження чи санкції до купівлі російської нафти, газу чи вугілля, продаж нової суміші є цілком законним. Якби Shell та інші повністю дотримувались європейських правил, вони могли б купувати вантажі на 100 відсотків російського походження.

Нагадаємо

Президент: потрібно запровадити повне енергетичне ембарго – на нафту, на газ з росії.