На Волині систему НАССР впровадили менше 10% харчових підприємств

На Волині систему НАССР впровадили менше 10% харчових підприємств

Київ  •  УНН

 • 9755 перегляди

КИЇВ. 4 липня. УНН. Станом на початок червня 2017 року на дев'яти підприємствах Волинської області впроваджено систему аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР). Про це у відповідь на запит УНН повідомили у Волинській ОДА.

За даними ОДА, у Волинській області нараховується 124 підприємства, які мають працювати за системою НАССР.

“На сьогодні 9 підприємств вже працюють за даною системою, ще 105 — повинні провадити НАССР до 20 вересня 2017 року ”, — повідомили в адміністрації.

Нагадаємо, чверть харчових підприємств Тернопільщини вже запровадили систему контролю якості НАССР.

За оцінками нардепа О.Бакуменка, систему НАССР в Україні запроваджують поки лише найбільш відповідальні виробники.

При цьому, за словами нардепа, С.Тригубенка, система НАССР в Україні запрацює тоді, коли на якість і безпеку з’явиться попит споживача.

Довідка УНН: HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система контролю за виробничими процесами, яка ґрунтується на аналізі ризиків, небезпечних чинників та контролі критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.