На кордоні з білоруссю ситуація без змін, переміщення техніки та військових немає - прикордонники

На кордоні з білоруссю ситуація без змін, переміщення техніки та військових немає - прикордонники

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 06:29  •  26901 перегляди

Read in English

Речник Держприкордонслужби повідомив про відсутність переміщень техніки та військ білорусі на кордоні з Україною. Проте не виключається можливість провокацій та тиску з боку росії на білорусь.

Ситуація по лінії кордону з білоруссю залишається без змін. Переміщення техніки та особового складу з підрозділів армії білорусі не відбувається. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у четвер, передає кореспондент УНН.

Ситуація по лінії кордону, по тому, що ми можемо візуально спостерігати, - взагалі без змін. Ні переміщення техніки, ні особового складу з підрозділів армії білорусі не відбувається

- сказав Демченко.

Також він не виключає, що для того, щоб продовжувати нагнітати ситуацію або створювати картинку, вглиб території білорусі може здійснюватися переміщення різної техніки, можливо, у невеликій кількості.

"Я не виключаю, що аби продовжувати нагнітати або створювати картинку, вглиб території білорусі може здійснюватися переміщення різної техніки, можливо, у невеликій кількості. Але потрібно розуміти, що загалом для нас цей напрямок, як і раніше, загрозливим залишається. Треба розуміти, що на білорусь, скоріш за все, росія продовжує тиснути для того, щоб вона намагалася дестабілізувати ситуацію по кордону, або, можливо, більш повно долучилася до цієї війни. Сподіваюсь, що в білорусі вистачить здорового глузду не піддаватися на всі ці дії росії, на тиск росії", - зазначив Демченко.

Доповнення

Associated Press повідомляло, що після того, як білоруський правитель олександр лукашенко оголосив, що розмістить майже третину збройних сил країни на кордоні з Україною, білорусь перекинула туди літаки і війська ППО.