АР: Білорусь направляє додаткові війська і літаки до кордону з Україною

АР: Білорусь направляє додаткові війська і літаки до кордону з Україною

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 00:30  •  25714 перегляди

Read in English

Білорусь направляє додаткові війська, літаки та системи ППО до кордону з Україною. Лукашенко заявив про розміщення третини збройних сил країни на кордоні, посилаючись на нібито збільшення українських військ.

Після того, як президент Олександр Лукашенко оголосив, що розмістить майже третину збройних сил країни на кордоні з Україною, Білорусь перекинула туди літаки і війська ППО, повідомляє Associated Press у понеділок, передає УНН.

Деталі

Білоруські військові також розмістили зенітні ракети і солдатів з радіотехнічного корпусу країни, заявив по національному телебаченню генерал-майор Андрій Лук'янович, командувач білоруськими силами ППО, назвавши цей крок значним збільшенням.

Авторитарний лідер Білорусі Лукашенко в неділю оголосив, що він наказав майже третині армії вирушити до кордону з Україною. Хоча він не уточнив чисельність військ, армія Білорусі налічує близько 60 000 осіб.

Лукашенко заявив, що це рішення було ухвалено у відповідь на розгортання додаткових українських військ уздовж кордону, але це не може бути підтверджено незалежно.

Україна не підтвердила розміщення білоруських військ на 1084-кілометровому спільному кордоні.

Росія використовувала Білорусь, яка залежить від російських кредитів і дешевої енергії, як плацдарм для повномасштабного вторгнення в Україну, переміщаючи свої війська через білоруську територію, щоб напасти на Україну з півночі. Росія також перемістила частину своєї тактичної ядерної зброї в Білорусь у 2023 році.

Лукашенко в неділю також закликав до переговорів між Росією і Україною, але заявив, що нинішнє вторгнення Києва в Курську область Росії перешкоджає переговорам. Він назвав "ескалацію" спробою спровокувати Москву.

Цього тижня прем'єр КНР відвідає росію та білорусь 19 серпня 2024, 13:13 • 11890 переглядiв