На Харківщині розглянуть питання примусової евакуації з 29 населених пунктів Куп’янського району

На Харківщині розглянуть питання примусової евакуації з 29 населених пунктів Куп’янського району

Київ  •  УНН

11 вересня 2024, 11:51  •  8347 перегляди

Read in English

Через загострення бойових дій планується примусова евакуація 29 населених пунктів Куп'янського району. Хочуть евакуювати близько 270 дітей з батьками.

На Раді оборони Харківщини планують розглянути питання примусової евакуації із 29 населених пунктів Куп’янського району через загострення бойових дій. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону, передає УНН.

По Купʼянському напрямку ситуація важка - ворог за добу провів 12 штурмових атак, деякі з них тривають й досі. Тому на найближчій Раді оборони будемо розглядати рішення щодо Купʼянськго району- 29 населених пунктів будемо пропонувати проводити обовʼязкову евакуацію в примусовий спосіб сімей з дітьми. Маємо вивезти приблизно 270 дітей з батьками

- заявив Синєгубов.

За його словами, у Купʼянську є світло та вода, але чим ближче до лінії фронту- ситуація з гуманітарним забезпеченням гірша.

Нагадаємо

Минулої доби на Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося чотири бойових зіткнення в районі Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку відбулось 13 ворожих атак. Сили оборони зупинили штурмові дії противника біля Синьківки, Глушківки, Лозової та Петропавлівки.